A tábor

Bemutatkozás

A tábor

Sármellék egy kis Zala megyei falu, mely a Balaton és Hévíz "hátterében", a Kis-Balaton kapujaként várja szeretettel vendégeit. A település a Balatontól 6 km-re, a Kis-Balaton Tájvédelmi Körzet határán terül el, amelynek szélén helyezkedik el az egész évben nyitva tartó táborunk, így biztosított, hogy a táborozó gyerekekhez karnyújtásnyi közelségbe kerül eme - zavaró külső körülményektől mentes - élőhely, amely meglátogatása magában foglalja az iskolában szerzett ismeretek vizualizálásának, új ismeretek szerzésének lehetőségét.

Vendégeinket a 69 főt befogadó télen is fűthető kőépületben 2 db 6 ágyas, 6 db 8 ágyas és 3 db 3 ágyas szobában tudjuk elhelyezni. Az alsó szinten kialakított 120nm-es közösségi helyiség, valamint az épülethez kapcsolódó, mintegy 100nm-nyi fedett terasz és tágas udvar biztosítja a foglalkozásokhoz és a szabadidő eltöltéséhez szükséges helyet.

Tisztálkodási lehetőség a közös női/férfi zuhanyozóban van, valamint a pedagógusoknak külön zuhanyozót biztosítunk. Az étkezést saját üzemeltetésű konyhánk biztosítja ízletes, bőséges, házias jellegű ételekkel.

Szabadtéri főzési lehetőség kemencében vagy bográcsban.


Fekete István Tüskevár című regénye nyomán a helyszínek bejárása – külön egyeztetéssel – lehetséges, amely a regénybeli fiúk élményeit teszi átélhetővé.

A tábor az erdei iskolai program mellett alkalmas kézműves, természetjáró, kerékpáros, horgász irányultságú programok lebonyolítására/hoz/.

Az általános iskola sportlétesítményeinek közelsége sporttáborok, edzőtáborok fogadásához is alkalmassá teszi táborunkat.

A Balaton gyors megközelíthetősége – 15perc busszal , 30perc kerékpárral - kötetlen programú nyári táborozásra is lehetőséget nyújt.

A tábor

Szolgáltatások

Programszervezés

Vállaljuk a Programajánlatok menüpontban felsorolt programok megszervezését, lebonyolítását. A Balatoni Nemzeti Park a Kis-Balatonhoz kötődő programjai táborunk szervezésében kedvezményesen látogathatók.

Étkeztetés

Táborunk napi 3-szori étkezést biztosít a táborozók részére. Terepi program esetén az ebéd helyszínre szállítása megoldható.

Foglalkozások szervezése

A lebonyolítást külsős munkatársak segítik, akik között biológia tanár, fejlesztő pedagógus, erdőmérnök, honismereti szakember, zeneművész található.

Sport és szabadidős programok szervezése

Tágas udvarunk lehetőseget nyújt vetélkedők, sorversenyek lebonyolítására melyekhez igénybe vehetik munkatársaink segítségét.

WiFi

A tábor területén ingyes wifi elérhetőséget biztosítunk vendégeinknek.