Programajánlatok

Matula kunyhó

Fekete István emlékhely

Madárparadicsom a Kis-Balatonon. A kirándulás keretében bemutatjuk a "Matula kunyhót", valamint a "Berek" írója, Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját.

Bővebben

Kányavári-sziget

Kányavári-sziget

A szigeten található Búbos Vöcsök tanösvény 15 állomásból áll, hossza kb. 1,5 km, egy jó óra alatt bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be. A sziget közepén egy fából épült madármegfigyelőhelyet találunk

Bővebben

Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás

Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás

Az állomáson az egész gyűrűzési folyamatot megnézhetik az érdeklődők a madarak befogásától, az „állapotfelmérésen” keresztül a szabadon-engedés felemelő pillanatáig.

Bővebben

Vörsi Tájház

Vörsi Tájház, Kis-Balaton

A Kis-Balaton hagyományos használati eszközeit, elsősorban a népi halászati módszerekhez kapcsolódó szerszámokat, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerteti a nyári időszakban nyitva tartó kiállítás.

Bővebben

Bivalyrezervátum

Bivalyrezervátum, Kápolnapuszta

Magyarország legnagyobb bivalycsordája. A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

Bővebben

Festetics Imre Állatpark

Festetics Imre Állatpark

Az állatpark Keszthelyen található. Az őshonos szarvasmarhafajtákon mellett juhok, lovak, sertések, magyar kecskék, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, vízi szárnyasok, gyöngytyúkok, kutyafajták tekinthetők meg.

Bővebben